Betekenis communicatiewetenschap

Op deze pagina vind je 2 verschillende betekenissen of definities van het woord 'communicatiewetenschap’, geordend van meest populaire betekenis naar minst populaire. Indien je zelf nog een definitie of synoniem kent, kan je deze onderaan deze pagina toevoegen.

1 0

communicatiewetenschap

(wetenschap) een wetenschappelijke discipline waarin de menselijke communicatie bestudeert in al haar vormen en verschillende contexten centraal staat

2 0

communicatiewetenschap

De wetenschap en technologie van de overbrenging en ontvangst van informatie, tussen of binnen kleine of grote groepen mensen, andere levende wezens of machines, inclusief de bestudering van tekens en symbolen in mondelinge, beeldende, non-verbale en digitale talen, van gedrag en interactie door middel van boodschappen en van grootschalige instellingen en systemen. Gebruik 'communiceren' voor het overbrengen van een gewaarwording, kennis of informatie op anderen.

Voeg in onderstaand formulier een betekenis van het begrip communicatiewetenschap toe. Velden met een ster (*) zijn verplicht!